PONUJAMO VAM MOŽNOST 3D TISKA S FFF/FDM IN SLA TEHNOLOGIJO

Na voljo imamo več kot 15 vrst materialov različnih barv in 6 3D-tiskalnikov. Uporabljamo izključno kakovostne materiale evropskih in ameriških proizvajalcev (Formfutura, Colorfab, Taulman, Plastika Trček, Prusa, Filamentum, Extrudr …).

Za pripravo G-kode (pretvorba 3D-datoteke v tiskalniku razumljivo datoteko) uporabljamo programsko opremo, s katero lahko zelo natančno določimo okoli 70 parametrov. Na ta način zagotovimo najboljše mehanske lastnosti, dimenzijsko natančnost in videz, vse to pa natisnjeno v optimalnem času.

Za specialne aplikacije 3D-tisk kombiniramo s CNC-rezkanjem (večja natančnost) in izdelke ojačamo z dvokomponentnimi zalivnimi masami ter steklenimi ali ogljikovimi vlakni, s čimer še dodatno izboljšamo njihove mehanske lastnosti. Ker gre pri 3D-tisku za tehnologijo dodajanja materiala, lahko med postopkom tega na želeni višini programsko prekinemo in vstavimo puše, ležaje, matice, magnete ter razne druge komponente. Tiskalnik po vstavljanju komponent nadaljuje svoje delo. Tako dobimo izdelke, kot so: ohišje za elektroniko, kjer se pokrov tesno zapre z vijaki, pozicionirno vodilo za vrtanje lukenj, šablono, ki se fiksira z magnetom, mehke čeljusti za vpetje obdelovancev kompleksnih oblik, nosilce/adapterje za tekoči trak …

 

Do zdaj smo opisali rešitve, ki so večinoma inženirske narave, seveda pa nam širok nabor materialov omogoča tudi izdelavo maket, kipcev, spominkov in še veliko drugih izdelkov. Za te lahko uporabimo razne kompozitne materiale, najpogosteje na osnovi PLA-plastike, ki so ji dodani zelo majhni delci lesa, kovin, opeke, kamenja itd. Izdelke iz teh materialov je treba običajno še dodatno obdelati (brušenje, poliranje), s čimer dobimo izdelek, ki zelo dobro posnema videz lesa, kamna, opeke in raznih kovin.

S širokim naborom tiskalnikov in materialov vam tudi manjše serije izdelkov natisnemo v najkrajšem možnem času. Vabimo vas, da si ogledate nekaj primerov.

Če se vam glede omenjene tehnologije porajajo vprašanja, nas lahko kadarkoli pokličite ali nam pošljete elektorsko sporočilo. Odgovorili in svetovali vam bomo v najkrajšem možnem času.