LJUBLJANSKI ZMAJ

V zadnji objavi smo že pisali, da je s tehnologijo 3d tiska mogoče izdelati tudi razne trofeje, pokale in podobno. Odlično pa se izkaže tudi pri izdelavi miniatur, pri katerih je za končni izgled pomembna vsaka najmanjša podrobnost. S 3d tiskom lahko tako izdelamo odlične miniature in replike. Na spodnji sliki lahko vidite repliko Ljubljanskega zmaja. 

Izdelujemo ga v 4 velikostih:

XL: 30 cm

L: 14 cm

S: 5 cm

ali kot obesek za ključe: 3 cm


IZDELAVA POSEBNIH NAGRAD, TROFEJ ALI POKALOV S TEHNOLOGIJO 3D TISKA

3D tisk se je že večkrat izkazal kot odlična tehnologija pri izdelavi raznih trofej, pokalov ali nagrad, ki se jih podeljuje za posebne dosežke. Ne samo zaradi možnosti oblikovanja in kombiniranja različnih materialov, pač pa tudi zaradi same cenovne ugodnosti. 

Ene izmed zadnjih nagrad, ki smo jih izdelali v našem podjetju so Zlate piščali, ki jih vsako leto podelijo štirim glasbenim izvajalcem, ki so med nominiranci za najboljše glasbene izvajalce preteklega leta, eno pa za nagrado za življenjsko delo. Več o sami nagradi in njeni podelitvi si lahko preberete v članku na sledeči povezavi, ki je bil objavljen na spletni strani nacionalnega Radia in televizije:

https://www.rtvslo.si/zabava-in-slog/glasba/znani-so-nominiranci-za-nagrade-zlata-piscal-2022/617648?fbclid=IwAR0Anb0DKG5xS0uUniRZXHZ1zpswVFffq82ksMKQRRNGFW60UTZ-btLa79k

Zlate piščali, ki jih vidite na spodnji sliki so bile podeljene leta 2021.

KeeYper – ORGANIZATOR ZA KLJUČE

Keeyper je enostaven pripomoček za organizacijo in shranjevanje ključev. Vanj lahko shranimo do 12 ključev. Zanka na zgornjem delu nam omogoča, da ga lahko uporabljamo tudi kot obesek in imamo tako ključe vedno na dosegu roke.

Navodila za sestavo pripomočka so lahko ogledat s klikom na gumb navodila.

OBISK AMERIŠKE VELEPOSLANICE LYNDE C. BLANCHARD

18. maja 2020 nas je doletela velika čast. Naše podjetje je obiskala ameriška veleposlanica v Sloveniji, gospa Lynda C. Blanchard. Ameriško veleposlaništvo je namreč izbralo naše podjetje za izdelavo in dobavo 1660 zaščitnih vizirjev, katere so donirali v domove za ostarele po Sloveniji. 

Med obiskom smo ji predstavili tehnologijo 3D tiska in pokazali kako so nosilni deli za vizirje natisnjeni. Gospa Blanchard je bila nad prilagodljivostjo tehnologije 3D tiska navdušena.

Kot protokolarno darilo smo gospe veleposlanici podarili kipec Gorjanke, prav tako narejen s 3D tiskom.

TISKANJE ZAŠČITNE OPREME

Tehnologija 3D tiska nam omogoča izdelavo produktov za različne namene, od igrač, spominkov, rezervnih delov pa tudi zaščitnih obraznih mask. V našem podjetju zato lahko prispevamo tudi delček dobrega v boju proti virusu, ki kroži med nami zadnje tedne. Tako smo na pobudo Civilne zaščite Ajdovščina natisnili (zaenkrat samo) prototip zaščitne maske za večkratno uporabo. Poslali so nam 3D datoteko, pri kateri je bilo potrebno opraviti še nekaj popravkov in maska je bila pripravljena na tiskanje. Seveda je takšna maska primerna za uporabo le z ustreznim filtrom. Pri izdelavi takšne zaščitne opreme pa moramo biti previdni, saj mora biti le-ta zanesljiva in tudi ustrezno testirana. Za masko, ki smo jo natisnili bodo testiranje opravili na enem izmed Ajdovskih podjetij. Naj omenimo, da so maske natisnjene s 3D tehnologijo le izhod v sili v primeru dejanskega pomanjkanja zaščitnih mask, do katerega pa upamo da ne bo prišlo.

Druga vrsta zaščitne opreme, katero lahko naredimo s 3D tiskalniki pa je zaščitni vizir. Trenutno tiskamo prvo serijo modela, ki ga je razvilo češko podjetje Prusa. V primeru, da se bi vizirji izkazali za uporabne jih bomo izdelovali po potrebi. 

NOV SPOMINEK

Decembra smo začeli s tiskanjem in prodajo novega spominka, na katerega smo zelo ponosni. Gre za magnet v obliki pravljičnega vlakca, ki zapelje turiste po Postojnski jami. Ker je vlakec sestavljen iz veliko majhnih podrobnosti in različnih barv, je bilo tudi oblikovanje samega spominka precej dolgotrajno in kompleksno, zato smo še toliko bolj veseli, da vam ga končno lahko predstavimo v 3D obliki!

IZDELAVA SPOMINKOV – PIŠITE NAM ZA BREZPLAČEN VZOREC!

Bi želeli v vašo turistično ponudbo vklučiti zanimive, kvalitetne in unikatne spominke? Stopite v stik z nami, povejte nam ideje in želje mi pa se bomo potrudili in za vas pripravili nekaj posebnega.

Spominke izdelujemo s tehnologijo 3D-tiska. S tem se izognemo velikim začetnim stroškom za izdelavo orodij. Za spominke uporabljamo samo biorazgradljivo plastiko evropskih proizvajalcev s certifikatom.

Trenutno naše spominke najdete v Postojnski jami, na Beljskem gradu, v Narodnem muzeju Slovenije, ter na nekaterih drugih manjših turističnih lokacijah.

Pišite nam, in brezplačno vam bomo poslali vzorec.

https://www.3d-solutions.si/kontakt/