IZDELAVA POSEBNIH NAGRAD, TROFEJ ALI POKALOV S TEHNOLOGIJO 3D TISKA

3D tisk se je že večkrat izkazal kot odlična tehnologija pri izdelavi raznih trofej, pokalov ali nagrad, ki se jih podeljuje za posebne dosežke. Ne samo zaradi možnosti oblikovanja in kombiniranja različnih materialov, pač pa tudi zaradi same cenovne ugodnosti. 

Ene izmed zadnjih nagrad, ki smo jih izdelali v našem podjetju so Zlate piščali, ki jih vsako leto podelijo štirim glasbenim izvajalcem, ki so med nominiranci za najboljše glasbene izvajalce preteklega leta, eno pa za nagrado za življenjsko delo. Več o sami nagradi in njeni podelitvi si lahko preberete v članku na sledeči povezavi, ki je bil objavljen na spletni strani nacionalnega Radia in televizije:

https://www.rtvslo.si/zabava-in-slog/glasba/znani-so-nominiranci-za-nagrade-zlata-piscal-2022/617648?fbclid=IwAR0Anb0DKG5xS0uUniRZXHZ1zpswVFffq82ksMKQRRNGFW60UTZ-btLa79k

Zlate piščali, ki jih vidite na spodnji sliki so bile podeljene leta 2021.

KeeYper – ORGANIZATOR ZA KLJUČE

Navodila za uporabo:

  1. Pripravite ključe in platnico z podložkama (rumena guma). Vstavite dva enako dolga vijaka. Dolžine vijakov se razlikujejo. Glede na število uporabljenih ključev izberite primerno dolžino vijakov. V kolikor niste prepričani katera dolžina je prava, vzemite daljše vijake, saj jih boste lahko na koncu zamenjali.

2. Platnico z vijaki položite na mizo, poleg dodajte še drugo platnico z nylon zanko. Na obeh platnicah se vidi majhna trikotna oznaka. Ko bo organizator sestavljen bosta oznaki ena nad drugo. V primeru drugačne orientacije se vijaki ne bodo lepo ujeli in naprava ne bo pravilno funkcionirala.

3. Na platnico z vijaki pričnite dodajat podložke in ključe. Podložke so dveh različnih debelin (različni barvi). Prvi podložki postavite takoj na platnico in potem začnite s ključi. V primeru večjega ključa se lahko zgodi, da na drugi strani ne bo prostora za sosednji ključ. V tem primeru namesto ključa uporabite podložke.

4. Ko imate ključe postavljene, dodajte še platnico z zanko in jo rahlo pritisnite na vijaka. Ko z eno roko držite organizator ključev, z drugo roko privijete glavna vijaka. Vijake privijajte dokler glava vijaka ni poravnana z platnico. Po tem preverite s kakšno trdoto se ključi odpirajo. V primeru, da gredo preveč na trdo, odvijte vijaka za cca pol obrata.

5. (Opcijsko) – Na koncu lahko dodate še sredinski vijak. Na voljo je nekaj različnih dolžin. V kolikor ne najdete ustrezne dolžine, lahko vijak prilagodite tako, da najdaljšega odrežete na ustrezno dolžino.

Hvala za zaupanje. Prosimo, da povratne informacije sporočite na:

nejc.velikonja@gmail.com ali na 041857383

OBISK AMERIŠKE VELEPOSLANICE LYNDE C. BLANCHARD

18. maja 2020 nas je doletela velika čast. Naše podjetje je obiskala ameriška veleposlanica v Sloveniji, gospa Lynda C. Blanchard. Ameriško veleposlaništvo je namreč izbralo naše podjetje za izdelavo in dobavo 1660 zaščitnih vizirjev, katere so donirali v domove za ostarele po Sloveniji. 

Med obiskom smo ji predstavili tehnologijo 3D tiska in pokazali kako so nosilni deli za vizirje natisnjeni. Gospa Blanchard je bila nad prilagodljivostjo tehnologije 3D tiska navdušena.

Kot protokolarno darilo smo gospe veleposlanici podarili kipec Gorjanke, prav tako narejen s 3D tiskom.

TISKANJE ZAŠČITNE OPREME

Tehnologija 3D tiska nam omogoča izdelavo produktov za različne namene, od igrač, spominkov, rezervnih delov pa tudi zaščitnih obraznih mask. V našem podjetju zato lahko prispevamo tudi delček dobrega v boju proti virusu, ki kroži med nami zadnje tedne. Tako smo na pobudo Civilne zaščite Ajdovščina natisnili (zaenkrat samo) prototip zaščitne maske za večkratno uporabo. Poslali so nam 3D datoteko, pri kateri je bilo potrebno opraviti še nekaj popravkov in maska je bila pripravljena na tiskanje. Seveda je takšna maska primerna za uporabo le z ustreznim filtrom. Pri izdelavi takšne zaščitne opreme pa moramo biti previdni, saj mora biti le-ta zanesljiva in tudi ustrezno testirana. Za masko, ki smo jo natisnili bodo testiranje opravili na enem izmed Ajdovskih podjetij. Naj omenimo, da so maske natisnjene s 3D tehnologijo le izhod v sili v primeru dejanskega pomanjkanja zaščitnih mask, do katerega pa upamo da ne bo prišlo.

Druga vrsta zaščitne opreme, katero lahko naredimo s 3D tiskalniki pa je zaščitni vizir. Trenutno tiskamo prvo serijo modela, ki ga je razvilo češko podjetje Prusa. V primeru, da se bi vizirji izkazali za uporabne jih bomo izdelovali po potrebi. 

NOV SPOMINEK

Decembra smo začeli s tiskanjem in prodajo novega spominka, na katerega smo zelo ponosni. Gre za magnet v obliki pravljičnega vlakca, ki zapelje turiste po Postojnski jami. Ker je vlakec sestavljen iz veliko majhnih podrobnosti in različnih barv, je bilo tudi oblikovanje samega spominka precej dolgotrajno in kompleksno, zato smo še toliko bolj veseli, da vam ga končno lahko predstavimo v 3D obliki!

IZDELAVA SPOMINKOV – PIŠITE NAM ZA BREZPLAČEN VZOREC!

Bi želeli v vašo turistično ponudbo vklučiti zanimive, kvalitetne in unikatne spominke? Stopite v stik z nami, povejte nam ideje in želje mi pa se bomo potrudili in za vas pripravili nekaj posebnega.

Spominke izdelujemo s tehnologijo 3D-tiska. S tem se izognemo velikim začetnim stroškom za izdelavo orodij. Za spominke uporabljamo samo biorazgradljivo plastiko evropskih proizvajalcev s certifikatom.

Trenutno naše spominke najdete v Postojnski jami, na Beljskem gradu, v Narodnem muzeju Slovenije, ter na nekaterih drugih manjših turističnih lokacijah.

Pišite nam, in brezplačno vam bomo poslali vzorec.

https://www.3d-solutions.si/kontakt/

SLA 3D-TISK Z NAPREDNIMI MATERIALI

Prototipi so izvrstni izdelki za preizkus ergonomičnosti in izgleda. Če pa za 3D-tisk prototipov uporabimo napredne materiale in tehnologijo, lahko bodoči izdelek stestiramo tudi s strani mehanskih lastnosti materialov. Mi vam lahko ponudimo 3D-tisk z več naprednimi materiali. Med njimi je materia, ki pod obremenitvijo prenese +280°C visoko temperaturo. Potem so tu še fleksibilni gumi podoben material in smola, katero natisnemo v polipropilenu podoben material. Na spodnjih slikah sta natisnjena izdelka, ki imata mehanske lastnosti podobne ABS plastiki. V tem primeru smo ju uporabili za izdelavo mehkih čeljusti za CNC rezkalni stroj, ter za preizkus ergonomičnosti in trdnosti pri izdelavi ročice. Za dosego natančno določenih lastnosti zgoraj omenjenih materialov, se izdelek po končanem 3D tisku še dodatno poboljša pod 405nm UV svetlobo.